VIC – Southgateway Reserve Playground Case Study

Southgateway Reserve Playground

Site: Southgateway Reserve, 48R Southgateway, Langwarrin, Victoria 3910
Client: Pollen Studio (Landscape Architect) for Frankston City Council
Age Range: from 2 years old

The playground at Southgateway Reserve, designed by Pollen Studio for Frankston City Council, is a beautiful play space within a large, coastal bushland setting.

It features equipment from the Proludic Origin nature play range. The Origin’ play equipment harmoniously integrates into the natural surroundings and designed features of the playground. Proludic were able to customise the Origin’ play equipment to meet the client’s requirements for their playground project.

The play items cater for children from 2 years old and foster motor, physical and social development.

Other equipment including Proludic’s Inclusive Fun Disc and spinning rocking Rotatwin has also been added for dynamic play experiences and fits in very well with the overall play space design.

The client is very happy with the outcome of the project and the collaboration with Proludic.

Haiku Van Keuk, Landscape Architect at Pollen Studio made the following comments:

Proludic were very friendly and helpful throughout the whole process, especially in customising equipment to suit the project. I am very happy with the outcome and hope that many children have endless hours of fun, climbing, spinning and swinging!

Watch our video of Southgateway Reserve Playspace below:

Site location:

Southgateway Reserve map

Back to list